Kıdem tazminatı Secrets

Böyle bir durumda işçi kıdem tazminatını hak ederek iş sözleşmesi son bulduğunda işverenin farklı işyerlerinde çalıştığı sürelerin toplamı esas alınarak kıdem tazminatı hesaplanır.

Ben kidem tazminati hesaplamasi ile illgili mumkunse destek almak icin tarafinizi rahatsiz etmis bulunmaktayim, sorumu cevaplayablirseniz tessekurlerimi sunarim. Ben 2012 yilinin kasim ayinda cagri merkezi sektorunde ise basladim ve 2016 kasim ayi icerisinde askerlik grevine baslayacagim. Benim sorum su; sirket uzerinde asgari ucret uzerinden calismaktayiz bunun yaninda performans yapabilirsek ayrica her ay maasimiza performans primi eklenmekte ve fazla mesaide yapmaktayiz, boyle oldugundan aylik sabit bir maasimiz yok. Duydugum kadariyla tazminat hesaplamada tam calisilan son ay massi uzerinden islem saglanmakta imis. Benim son aldigim maas, yani ekim birde aldigim maas bordro uzerinde mesailer ve performans pirimi ve bayram tatili mesaileri ile birlikte burut olarak 2700 olarak goruntulenmekte ve o ay tam olarak calistim herhangibir raporum ve devamsizligim yok(her ayin birinde maas almaktayim) simdi kasim ayinin 2 sinde yillik izin hakkim tekrar yenilenecek ve 14 gun yillik izin hakkim olacak , bende kasim 2 den sonra istifa etmek ve yillik izin paramida almak istiyorum, ancak kasim ayinda alacagim maas performans pirimi alamam ve fazla mesaimin olmamasi nedeniyle dusuk olacak tahmini brut 1.

Bu sefer çocuk katillerinin hırsızların vurguncuların kuklası oldun. Kısacası adamın adamı oldun. Yani adam olamadın…” ifadelerini kullandığı ; bir diğerinde “…görevimin başındayım beni kovacak delikanlıları bekliyorum…” ifadelerini kullandığı ; bir diğerinde de “namuslu ve şerefli iseler beni kovsunlar” ifadelerini kullandığı görülmektedir.

İşçinin yakalandığı hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olması ve işyerinde çalışmasının sakıncalı olduğu sağlık kurulu raporuyla tespit edilirse işveren iş akdini bu gerekçeyle feshettiğinde işçi

Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Kimler kıdem tazminatı alabilir? Kıdem tazminatı alınabilecek durumlar Sigortalı çalışan, evlilik, vefat evlenme gibi bir sebep olmaksızın iş10 ayrılması durumunda kıdem tazminatını alamaz. Şimdi gelelim çalışan ve işveren açısından kıdem tazminatı şartlarına;

İşveren haklı nedenlerle iş sözleşmesini feshetmişse veya işçinin yaptığı fesih haksız bir fesih ise işçi, kıdem tazminatına hak kazanamaz.

Ortaya çıkan bu sorunlar üzerine kanun koyucu eleven Eylül 2014 tarihinde 6552 sayılı Kanun ile düzenleme yoluna gitmiştir. Buna göre alt işveren değişse bile işçinin hizmetini yerine getirdiği kamu kurumu değişmediğinden dolayı işçinin kıdem tazminatı şartları oluştuğunda bu sorumluluk kamu kurumuna aittir. İşçinin kıdem tazminatı kamu kurumu tarafından ödenecektir.

İş sözleşmesi hayat boyu işçiyi bağlayabilecek sözleşmelerden değildir. Eğer işçinin yasal olarak emeklilik zamanı gelmişse kıdem tazminatına kendiliğinden hak kazanır.

Öncelik olarak işçinin haklarını işverene karşı korumaya alır. Ancak işçinin tutum Kıdem tazminatı ve davranışlarına karşı da işvereni korumaya alır.

yakın zaman sonra olmayacak olan olduğunu öğrendiğimden kendimi iş10 attırma projelerime hız kazandıran hadise.

İşçi, iş akdi yapılırken kendisinin nitelikleri, iş bilgisi, yetenekleri ve tecrübesi konusunda işverene doğru bilgi vermek zorundadır. İşçinin yanlış bilgi vermesi ve verdiği yanlış bilginin iş akdinin gereklerinin yerine getirilip getirilmemesi hususunda önem arz etmesi halinde işveren iş akdini fesheder ve işçi kıdem tazminatı alamaz.

Kıdem tazminatı almaya hak kazanabilmek için öncelikle kanunda belirtilen şartları taşımak gerekmektedir. Bu şartları taşıyan işçilerin iş akitleri kıdem tazminatı

Kıdem tazminatından sorumlulukta da devreden işveren devir tarihinden önceki kısım için devir tarihinden itibaren two yıl sorumludur. Devir tarihinden itibaren iki yıl içerisinde kıdem tazminatını hak ederek hizmet akdi feshedilen işçinin kıdem tazminatının devirden önceki kısmı için devreden ve devralan işveren müteselsil sorumludur. Devir tarihinden sonraki kısım için ise devralan işveren tek başına sorumludur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *